אודות ועדת בריאות

מטרה:

נוהל שימנע קבלה של מועמדים או יאפשר הפסקת לימודים של סטודנטים במקצועות הטיפוליים (רפואה, רפואת שיניים ומקצועות הבריאות), שהצירוף של מצבם הבריאותי והמקצוע בו בחרו עלול להוות סכנה לבריאות או לצרכים של הציבור הנתון לטיפולם (בתקופת הלימודים ו/או עם סיום לימודיהם) או סכנה לבריאותו של הסטודנט.

הצהרת בריאות:

מועמדים: כל מועמד חייב להגיש הצהרת בריאות חתומה על ידו.

תלמידים: תלמיד שבמהלך הלימודים חל שינוי במצבו הבריאותי חייב להודיע על כך לראש בית הספר בו לומד. בנוסף, לפני הכניסה לשנים הקליניות, חייב כל תלמיד למלא הצהרת בריאות חדשה. (אם הצהרת הבריאות הקודמת ניתנה בטווח זמן של פחות משנתיים, התלמיד יהיה פטור מהצהרה נוספת).

הדקאן ימנה רופא שיעיין בהצהרות הבריאות של המועמדים ושל התלמידים. אם עולה חשש (על בסיס הצהרת הבריאות או מידע ממקור אמין ומוסמך) כי סטודנט או מועמד לקה במחלה, מצב נפשי או כושר לקוי, אשר עלול להוות סכנה או להזיק לאחרים עקב מילוי חובותיו במסגרת הלימודים או במסגרת תפקידו בעתיד, או לפגוע בסטודנט, יופנה לוועדת בריאות פקולטטית.

הרכב הוועדה: ועדה קבועה של 6 חברים, רופאים חברי סגל הפקולטה לרפואה, 2 מהם מומחים בפסיכיאטריה. המינימום לדיון: 3 חברים, מהם אחד פסיכיאטר. הוועדה תמונה ע"י דקאן הפקולטה לרפואה.

סמכויות הוועדה: הוועדה רשאית לדרוש מהתלמיד מידע על מצבו הבריאותי, ולחייב אותו לחתום על כתב ויתור סודיות רפואית. כמו כן, הוועדה רשאית לחייב את התלמיד להיבדק ע"י רופא או רופאים מטעמה ועל חשבונה.

החלטות הוועדה: בתום ההליך הוועדה תקבע אם מצבו הבריאותי של המועמד או התלמיד מאפשרים לימודים בפקולטה.

• הוועדה רשאית להחליט כי מועמד לא יתקבל ללימודים.
  • הוועדה רשאית להחליט על הפסקת לימודים של תלמיד. במקרה שהוועדה תסבור שמצבו עשוי להשתפר, היא רשאית להחליט על הפסקת לימודים זמנית, שבסיומה יוזמן התלמיד שוב בפני הוועדה והיא תקבע אם מצבו מאפשר לחזור ללימודים.
  • הוועדה רשאית לאפשר לתלמיד להמשיך בלימודיו, אך חייב לחייב אותו בליווי של רופא מטעמה.

תלמיד שיסרב להופיע בפני הוועדה, או יסרב להיבדק ע"י רופא מטעמה, יופסקו לימודיו.

במשך כל ההליך תינתן למועמד או לתלמיד הזדמנות הוגנת להציג את טענותיו ולהיעזר בשירותי רופא, פסיכולג או עובד סוציאלי מטעמו.

סודיות: זהות המועמד או התלמיד שייבדק ע"י הוועדה וכן דיוני הוועדה, מסמכיה ומסקנותיה יהיו סודיים.