תכנית משולבת למדעי החיים ולמדעי הרפואה

המסלול בתוכנית לימודים משולבת במדעי החיים ומדעי הרפואה (B.Sc)

רכזי התכנית:

פרופ' ניר אושרוב – הפקולטה לרפואה nosherov@tauex.tau.ac.il

ד"ר אריק שיפרוט – הפקולטה למדעי החיים eshifrut@tauex.tau.ac.il

מזכירת התכנית:

דנה הנדלסמן – הפקולטה לרפואה danahn@tauex.tau.ac.il

מטרת התוכנית להכשיר בוגרים/רות בידע מעמיק במנגנונים ביולוגיים, בדגש על ההיבטים הרפואיים ופיתוח היכולת לעסוק במחקר רפואי. הבוגרים/רות יהוו, לאחר לימודיהם, את מאגר החוקרים בתחום הביו-רפואי באוניברסיטאות, במכוני המחקר, בבתי החולים ובתעשייה הרפואית. בנוסף, התוכנית מהווה בסיס מצויין ללימודי רפואה, עם דגשים ייחודיים בנושאי פיזיולוגיה ואנטומיה של האדם והמחלות הפוגעות בו.

תכנית הלימודים

הלימודים לתואר בוגר נמשכים שלוש שנים (6 סמסטרים) ומתבססים על קורסים הניתנים בפקולטה לרפואה ובפקולטה למדעי החיים. המורים בתכנית זו נמנים על מורי הפקולטות לרפואה ולמדעי החיים.

תלמיד חייב ללמוד ולהיבחן בכל קורסי החובה של השנה בה הוא לומד, אלא אם קיבל אישור אחר מוועדת הוראה.

היקף הלימודים הנדרש לתואר הוא  156 ש"ס לפי הפירוט המופיע בתכנית הלימודים באתר כאשר על שעות אלה יש להוסיף קורסים בהיקף של 4 ש"ס במסגרת "שאר רוח".