עוד על החוג להמטולוגיה

בארץ, רופאים העוסקים בתחום ההמטולוגיה הם בעלי הכשרה ברפואה פנימית והתמחות על בהמטולוגיה. חלקם גם רופאי ילדים שעשו התמחות על בתחום. בגלל המידע הרב וההתפתחות המהירה בשנים האחרונות, קיימת כיום אף התמקצעות לפי התחומים השונים וישנם המטולוגים שעיקר עיסוקם בהמטו-אונקולוגיה או בהשתלות מח עצם ואחרים שעיקר עיסוקם בקרישה או ברפואה עירויית.


חולה מופנה להמטולוג לרב עקב בעיה בספירת הדם, בתפקודי הקרישה, עקב בדיקת הדמיה פתולוגית או תמונה קלינית מחשידה לאחת המחלות הנ"ל. על מנת להתקדם באבחון נהוג לבצע משטח דם, שאיבה או ביופסיה של מח עצם, ביופסיה של קשר לימפה, בדיקות CT  או PET/CT  או בדיקות מתקדמות של פקטורי קרישה וקרישיות יתר. בהרבה מקרים מקובל לערב דיסציפלינות נוספות בעיבוד המקרה ובטיפול בחולה.

 

תחום ההמטולוגיה הוא תחום מתפתח מאד בשנים האחרונות בין השאר בשל ריבוי הטיפולים הממוקדים המפותחים על בסיס הבנת הגנום בעשורים האחורנים. התפתחות זו באה לידי ביטוי בהתקדמות ניכרת בהבנת המחלות, באבחון שלהן ובעיקר בגישות הטיפוליות הייחודיות.  בעוד שבעבר הגישה הטיפולית היתה של one size fits all הפכה היום הגישה בהמטולוגיה ל-tailored and targeted therapy – עם ייחודיות לכל חולה ומחלתו. בהתאם לכך, גם חלה התקדמות ניכרת ביכולת לטפל ולרפא חלק גדול מן המחלות שהיו בעבר חשוכות מרפא.

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>