החוג לגנטיקה מולקולרית של האדם וביוכימיה

• מחקר
  • חברי הסגל
  • יצירת קשר

בחוג לגנטיקה מולקולרית של האדם וביוכימיה נלמדים ונחקרים נושאים רבים ומגוונים, בהם: אבולוציה, מנגנונים מולקולריים בהתפתחות ובהתמיינות של רקמות, מסלולים המעורבים בתגובת התא לנזקי DNA, מבנה ותפקיד של מולקולות RNA מסוגים שונים, מסלולים האחראים לתהליכים מטבוליים בתא, מיפוי וזיהוי גנים, מנגנונים גנטיים-מולקולריים בהתפתחות מחלות סרטניות, חירשות, מחלות עור, מחלות נוירודגנרטיביות, סוכרת ועוד.

במסגרת החוג פועלות 14 קבוצות המחקר עצמאיות, תוך שיתוף פעולה הן עם קבוצות מחקר מתוך החוג, והן עם קבוצות מחקר מחוגים נוספים. המחקרים מתבצעים במעבדות המחקר בבניין הפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל אביב, וכן במחלקות ובמכונים בבתי-החולים המסונפים לפקולטה לרפואה. כל המעבדות מצוידות ומאובזרות במכשור מתקדם. נוסף על כך, לרשות החוקרים שלנו עומדות יחידת צב"ם ובית החיות.

החוג לגנטיקה מולקולרית של האדם ולביוכימיה ניצב בשורה הראשונה של המחקר הביו-רפואי, בארץ ובעולם. המחקר וההוראה בחוג משקפים את העמדה המרכזית של הגנטיקה והביוכימיה במאמצים לחשיפת גורמי מחלות ולחיפוש דרכי מניעה וטיפול חדשות. נושאי המחקר בחוג הינם רבים ומגוונים, והם מתבצעים ברמות הגנום, הטרנסקריפטום והפרוטאום, בתאים ומודלים בחיות.

חברי החוג לגנטיקה מולקולרית וביוכימיה מחוייבים החוג חרט על דיגלו את טיפוח דור העתיד למחקר ביו-רפואי בישראל. לפיכך, החוג מעניק מלגות לסטודנטים מצטיינים, וכן ניתנים פרסי הצטיינות לסטודנטים בעלי הישגים מדעיים מעולים. חברי החוג משתתפים בסמינרים שבועיים הניתנים הן ע"י מרצים מוזמנים ממוסדות שונים בארץ ובחו"ל והן ע"י סטודנטים בחוג, המדווחים על מחקריהם. הסמינרים מאפשרים חשיפה של הסטודנטים לנושאים שונים ומגוונים, וכן יוצרים אינטראקציה בינם לבין סטודנטים וראשי קבוצות מחקר אחרות – גורמים חשובים בהתפתחותם המדעית.